woensdag 13 juli 2011

Schatkist

Jagen is altijd leuk en dan bedoel ik de jacht op leuke dingen!

Ik ben dol op rommelmarkten en jaarlijks wordt er hier in het dorp een grote rommelmarkt georganiseerd ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis. Ik sta dan om 07.00 uur op (je moet er wat voor over hebben J) om tezamen met onze allochtone medemens de rommelmarkt af te struinen.
Daar waar zij echter zoeken naar koelkasten en dergelijke, ben ik op zoek naar hele ander dingen!
Wat dan zoal? Tja, dat weet ik vaak zelf niet; je moet er tegenaan lopen zeg ik altijd.
Veel van wat ik zoek heeft uiteraard met mijn hobby’s te maken: er moet wat van te maken zijn.
Zo ben ik altijd op zoek naar boeken met mooie plaatjes, leuke mandjes en doosjes om te bewerken, glazen potten om spulletjes in te bewaren, platenkoffers om papier in te bewaren, oude sieraden om uit elkaar te slopen, stempels en nog veel meer.

Onlangs was er weer rommelmarkt in het dorp en voor dag en dauw stond ik naast mijn bed.
Het regende ook nog eens behoorlijk en aangezien ik altijd met de fiets ga (je auto kun je toch nooit parkeren vlakbij het terrein vanwege de drukte) was dat wel even afzien. Gelukkig was het vanwege de regen ook een stukje minder druk en dus kon ik goed "scoren".
Nadat ik de nodige boeken, de nodige rubber stempels en nog wat ander spul had gevonden zag ik opeens troosteloos alleen in de regen een mooie doos staan. (en hij stond er nog maar net want hij was nog helemaal droog :-))
Toen ik hem van dichtbij bekeek bleek het een scharnierende kist te zijn, met canvas bekleed, met mooie vintage prenten erop.
Het ding was helemaal gaaf en was afgewerkt met leren randen. Aan de zijkant zaten koperkleurige handvaten en aan de voorkant een koperkleurig slot.
Deze prachtige "schatkist" wisselde van eigenaar voor het luttele bedrag van 1 euro en opgewekt fietste ik door de regen weer naar huis.
Ook de binnenkant is helemaal gaaf en schoon en in gedachten zag ik mijn travel journals al een mooie plek krijgen in deze kist.

De koffie stond thuis al klaar en na het uitladen van mijn fietstassen, het uitdoen van mijn blubberschoenen en het wassen van mijn pikzwarte handen bekeken Remco en ik samen de "buit". Mijn dag kon niet meer stuk (en het was nog pas heel vroeg!)

Hoe vinden jullie hem?


4 opmerkingen:

 1. oh dat is een koopje zeg! Erg gaaf.

  gr. Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gaaaaf zeg! dat is zeker een schat kist..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zegt het voldoende als ik meld dat ik nu bijna kwijlend achter mijn PC zit? :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. met recht een echte schatkist!!!En dat voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen