maandag 20 mei 2013

Dinsdag 14.05.2013 Vrijheidsbeeld, Times Square & Top of the Rock

Op deze dinsdag worden we om half 6 wakker, we hebben nog last van het tijdsverschil :-(
Omdat we allebei klaarwakker zijn staan we maar op en zo komt het dat we om 09.00 uur kant en klaar op Battery Park staan.
In de verte ligt het Vrijheidsbeeld in de stralende zon.
Altijd leuk zo'n blauwe lucht op je foto's maar het is hier echt verrekte koud, het lijkt wel winter.
Ik heb een t-shirt met lange mouwen aan, daaroverheen een fleecevest, daarover heen een winddicht jack met een shawl en nog sta ik te blauwbekken.

Verrekte koud op Battery Park
We willen vanaf Battery Park de Liberty Cruise gaan doen, ik heb daarvoor en voucher. Als ik echter de voucher goed lees, zie ik dat we hier helemaal niet moeten zijn maar dat we de voucher moeten omwisselen aan de kassa van de Circle Line op pier 83. Gloeiende Gloeiende! Dat is weer een rot eind terug
Foutje van Blinnie. Kan gebeuren.
Remco is boos; ik had goed moeten lezen.
Nu word ik ook boos: "Wat krijgen we nou? Ik regel alles, zoek alles uit, boek alles; mag ik ook eens iets over het hoofd zien? " :-( :-( :-(
Aldus vrolijk gestemd lopen we door Battery Park op zoek naar het Nederlandse Monument dat hier ergens moet staan.
Genoeg monumenten, maar geen Nederlands...
We lopen wat rond maar eigenlijk wil ik gewoon de metro naar pier 83 nemen om ons aan het geplande dagprogramma te houden, het is immers nog vroeg.
Battery Park heeft voor een groot gedeelte onder water gestaan tijdens orkaan Sandy vorig jaar en men is bezig met de nodige renovaties; een groot gedeelte is afgezet en vanachter de hekken zien we dat hier ook de nodige monumenten geparkeerd staan. In onze oneindige wijsheid beslissen we dus maar dat het  Nederlands Monument daar ook wel ergens tussen zal staan en dat we het verder wel best vinden.
Van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de Liberty Tower die op de plek van het voormalige World Trade Center verrijst. Nog recent is de laatste piek erop gezet; je kunt dus zien hoe hoog de toren wordt.

Remco & Liberty Tower
Monument voor Mariniers die op zee gestorven zijn.
Na enig overleg besluiten we toch de metro terug te nemen naar pier 83, het is immers stralend weer dus ideaal voor een boottochtje.
En zo zitten we om 10 voor 11 klaar op de boot, die om 11.00 uur uitvaart (puf puf)
We varen over de Hudson River zuidwaarts, richting de punt van Manhattan (Battery Park) en krijgen door de microfoon commentaar van een man die erg komisch vertelt. Geregeld wordt er hard gelachen om zijn commentaar.
Bij het Vrijheidsbeeld keren we en zo heeft iedereen er goed zicht op.
Pas vlak voor vertrek ontdekte ik dat Ellis Eiland zowel als Liberty Eiland gesloten zijn voor toeristen, dit ook al door de schade die Sandy heeft aangericht. Uiteraard balen we er enorm van dat we de eilanden niet kunnen bezoeken, met name het museum over de immigranten had ik graag bekeken. (toch weer een reden om terug te komen). Maar ach, het Vrijheidsbeeld hebben we in ieder geval van vrij dichtbij kunnen aanschouwen!
Een vrouw die naast ons zit op de boot biedt aan om een foto van ons te maken met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond. Ze maakt drie foto's en op geen van drie├źn is het Vrijheidsbeeld echt te zien. En bedankt!!

Zoek het Vrijheidsbeeld :-)
Lady Liberty

Vliegdekschip (museum) met de shuttle (Enterprise) erop (onder het afdak)
Empire State  Building
Drijvende golfbaan
Liberty Tower (bijna voltooid)
Lower Manhattan

Nadat we weer terug zijn bij pier 83 na zo'n 75 minuten gaan we van boord en lopen 42nd street af, richting Times Square.
We zijn net twee kinderen: "Hee kijk daar!" "Nee, daar!"  "Gaaf!"
Als we de enige echte Yankees Store tegenkomen moeten we uiteraard naar binnen.
We schaffen allebei een cap aan en natuurlijk moet er ook een foam finger gekocht worden; zo kunnen we aanstaande donderdag goed voorbereid naar de game!

Yankees Store

We lopen verder Times Square af en hoewel we hier eerder geweest zijn blijft het toch indrukwekkend.
Vooral de enorm grote videowalls met advertenties blijven gaaf!
We zoeken de M&M Store omdat ik dat staaltje absurditeit wel eens met eigen ogen wil aanschouwen.
En ABSURD is het ! Drie verdiepingen met M&M's spullen, een "candy wall" waar je je eigen M&M's kunt tappen (gelukkig maar 12,95 USD per ...), een machine waar je je eigen M&M's kunt laten "drukken" (een tekst erop zetten), een machine waar je in moet gaan staan die je gemoedstoestand peilt en zodoende weet welke M&M's smaak het beste bij je past... het is allemaal te idioot voor woorden.
Maar wel erg grappig natuurlijk :-)
Plotseling wordt omgeroepen dat "Yellow" is gesignaleerd op de derde verdieping, attentie attentie! (wij staan op de derde verdieping)
En ja hoor, daar staat-ie! Keiharde muziek schalt plotseling door de winkel en Yellow begint aan een uitbundige dans, daarbij bijgestaan door twee verkoopsters...


Dussss... 
Hoe verzin je het!
Ook de buitenkant fotograferen we natuurlijk nog even met een grote videowall met avonturen van Yellow en Red erop. Deze twee figuurtjes zijn hier gewoon bekende "tekenfilm" figuren.

Buitenzijde M&M's Store
Buitenzijde M&M's Store
Dit M&M's jack is te koop: 400 USD
Drie verdiepingen M&M's flauwekul
Wall of candy


Zelf M&M's tappen

We lopen eigenlijk nog een hele tijd rond op Times Square. Gewoon, omdat er zo veel te zien is!We eten ergens een hapje op een food court en dan vertellen onze voeten ons dat ze niet verder willen en dat het tijd is om terug naar het hotel te gaan.
In het hotel is het vrijwel altijd hetzelfde ritueel: al dan niet douchen, kleren uit, op bed gaan liggen en binnen vijf minuten snurken!!!

Als avondprogramma hebben we een bezoekje aan "Top of the Rock" geplanned.
Dit is het observation deck van de Rockefeller Tower en omdat dat niet zo heel erg ver weg is, besluiten we er lopend naartoe te gaan.
We komen dan langs de "Brooklyn Diner" die we vanmiddag gezien hebben en daar gaan we eten.
Dit is geen origineel oude "Diner" maar een replica. Het ziet er erg gezellig uit vanbinnen met houten bankjes met dondergroene vinyl bekleed. Het eten is er bijzonder goed.Na ons diner gaan we op pad: we lopen langs Cargenie Hall en langs Radio City Music Hall.


En arriveren na enig gezoek bij Rockefeller Plaza. Waar normaal gesproken de ijsbaan is (die je altijd in films ziet) is nu een zomer terras gemaakt. 


Wat meteen opvalt is de Lego winkel die op een hoek zit (helaas op dit tijdstip gesloten natuurlijk) met in het raamkozijn de nodige absurde bouwwerken, zoals Rockefeller Plaza zelf!


Ook zie ik als ik naar binnenn kijk, dat je hier je eigen  Lego kunt "tappen", het moet toch niet veel gekker worden. In een hele grote kolom is Lego gesorteerd op soort en kleur met ernaast plastic bekers die je zelf kunt vullen....

We moeten ons hoofd in onze nek gooien om de top van de Rockefeller Tower te kunnen zien.
Omhoog gaan we naar de 67e verdieping, in een lift met een glazen dak zodat we kunnen zien hoe hard we naar boven zoeven (je oren slaan er dicht van).
Boven aangekomen ligt een prachtig uitzicht op nachtelijk New York op ons te wachten.
Helaas ben ik - stom stom stom :-( - mijn statiefje vergeten, dat ligt nog op de kamer.
Gloeiende gloeidende... De foto's stellen dus niet veel voor maar we hebben het WEL met eigen ogen gezien!
Zicht op Lower Manhattan
Zicht op Upper Manhattan (de donkere plek = Central  Park)
Lekker op ons gemakkie staan we om ons heen te kijken. Het weer is heerlijk zacht en de meegebrachte shawls en jassen zijn helemaal niet nodig en gaan dan ook allemaal uit.
We hadden verwacht dat het hier boven koud zou zijn en zou waaien maar niets van dat alles!

Bij aankomst is er nog een foto van ons gemaakt naar aanleiding van de ouderwetse zwart-wit foto die je altijd ziet van de arbeiders die de Rockefeller Tower gebouwd hebben, deze: 


De foto's van ons zien er zo uit:Natuurlijk zijn het flauwe foto's maar ach, ze zijn wel leuk voor in het scrapbook!
Na ons bezoek aan Top of the Rock lurken we nog lekker aan een Aardbeien Milkshake en als we onze lichtjes uitdoen is het half 2 's nachts. Hopelijk slapen we morgenochtend wat langer door :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten